Wat is ogen laseren?Mogelijkheden bij laseren van de ogen

laseren ogen

In principe zijn er heel wat verschillende mogelijkheden om je ogen te laten laseren. Al deze mogelijkheden hebben aparte benamingen zoals lasek, lasik, PRK, CK, Wavefront, Zyoptix, enzovoort. In principe zijn al deze behandelingen van hetzelfde principe: via een laser wordt warmte uitgezonden, waardoor het hoornvlies kan worden aangepast, waardoor de lichtinval op het hoornvlies verandert en waardoor het zicht weer verbetert.

Naast deze effectieve ooglasermethoden bestaan er ook permanente lensimplantaties. Dit zijn dan onder andere de Artisan, Artiflex en bioptics methode.
Hierbij geldt ook steeds hetzelfde principe: een permanente lens wordt onder het hoornvlies geïmplanteerd en zorgt voor een beter zicht.


Voordelen en nadelen van ogen laseren

Natuurlijk is het niet al rozegeur en maneschijn bij een ooglaserbehandeling! Er zijn vele voordelen aan ogen laseren verbonden, maar helaas toch ook enkele nadelen!


Voordelen

  • Permanent verbetert zicht.

  • Onmiddelijke resultaten. Het zicht verbetert met 85% binnen één dag na de ingreep!

  • Korte ingreep. De ingreep duurt slechts enkele minuten.

  • Zeer snel herstel.

Nadelen:

  • Bij een foute diagnose kunnen de gevolgen schadelijk zijn. Zo is er kans op dubbele visie, nachtblindheid en wazigheid. Echter werd door onderzoek aangetoond dat minder dan 1% van alle ogen laseren ingrepen fout gaat. In dit geval is een permanente lensimplantatie veiliger! Deze kan immers ongedaan worden gemaakt.

  • Bij ogen laseren kan de behandeling niet ongedaan worden gemaakt, aangezien het hoornvlies wordt weggesmolten of opgebold door de hittestraling. Dit kan wél nog bij een lensimplantatie.

  • De ingreep bij verziende patiënten verminderd naargelang men ouder wordt.

  • Zowel ogen laseren als lensimplantaties zijn prijzig!


Prijs laseren van ogen

laseren ogen

Zoals je waarschijnlijk wel had verwacht is het laseren van ogen wel heel wat prijziger dan het kopen van lenzen!
Daarbij is het laseren van de ogen nog heel wat goedkoper dan het plaatsen van een lensimplantatie.
Reken voor een lensimplantatie gemiddeld tussen 2500 en 3000 euro per oog. Voor de ogen te laseren betaal je iets minder. Reken tussen 600 en 1600 euro per oog.

Reken daarbij ook nog altijd zo'n € 100,00 voor een vooronderzoek.